Backlink Nedir ve Nasıl Uygulanır ?
  1. Anasayfa
  2. BİLGİSAYAR

Backlink Nedir ve Nasıl Uygulanır ?

0

Eğer web siteniz Google üzerinde daha başarılı ve daha üst sıralarda yer alsın istiyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri backlinkler olmalıdır. Google firması, 2016 yılında backlinklerin, web siteleri için içeriğin yanı sıra en önemli sıralama sinyali olduğunu resmen kabul etti. Çevrimiçi pazarlamada yeni olan ve daha fazla trafik elde etmek isteyen birçok kişi, geri bağlantılara ve bağlantı kurma ve sayfa dışı SEO’ya ve bunların neden bu kadar önemli olduğuna aşina değildir. Peki tam olarak backlink nedir ve neden bu kadar önemlidir?

Bu nedenle, bu harika makalede backlinklerle ilgili en önemli bilgileri bir araya getirdik. Neden herhangi bir SEO stratejisinde eksik olmaması gerektiği sorusundan kendi başarılı web sitesi backlink ağı stratejiniz için pratik ipuçlarına kadar.

Seo Backlink Nedir?

Bir web sitesinden web sitenize dış bağlantılardır. Sitenizdeki birden çok sayfa arasında bulunan dahili bağlantılar backlinklerden sayılmaz.

Geri bağlantılar ayrıca SEO’da “gelen bağlantılar”, “dış bağlantılar” veya İngilizce’de “backlink” olarak adlandırılır. Kastedilen, bir web sitesinin bir sayfasından başka bir web sitesinin sayfasına atıfta bulunan bağlantılardır, yani üçüncü taraf kaynaklardan gelen bağlantılar.

Backlinkler genellikle bağlantı metinleriyle karakterize edilir.

Neden Backlinklere İhtiyacınız Var?

Backlinkler, bir web sitesinin popülerliğini ve otoritesini gösteren Google’ın sıralama faktörlerinin önemli bir parçasıdır. Backlinklere sahip olarak daha iyi sıralamalar sağlayabilirsiniz.

Backlinkler ve Otorite

Web sitenizin SEO başarısı büyük ölçüde backlinklere bağlıdır, çünkü Google gibi arama motorları bunları bir sayfanın otoritesini belirlemek için kullanır. Bağlantıları bir web sitesinin çevrimiçi itibarının bir ifadesi olarak düşünün. A sitesinden B sitesine bir bağlantı, B sitesinin güvenilir bir kaynak olarak oylanmasıdır.

Birbiriyle alakasız beş kişi belirli bir restoranı şehrinizdeki en iyi restoran olarak tavsiye ettiyse, muhtemelen orada iyi bir yemek yemeyi umarsınız çünkü birkaç kişi buna kefil olur.

Nofollow-Linkler

Bağlantıların güvenilir kaynaklara oy vermek gibi olduğunu söylemiştik. Peki ya bir web sitesi için kefil olmak istemiyorsanız, ancak yine de ona bağlantı vermeniz gerekiyorsa? Ardından, Google’a ve diğer arama motorlarına bu bağlantılar için güven (PageRank) vermemelerini söylemek için rel=”nofollow” özelliğini kullanabilirsiniz. Karşılık gelen bir geri bağlantı şöyle görünür:

<a href=”https://www.google.com rel=”nofollow”>Bu bir nofollow bağlantısıdır</a>

Nofollow bağlantıları PageRank’i geçmediğinden, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olmazlar. Ancak Google şirketi, 2019’un Eylül ayında nofollow özelliğinin biraz farklılaştığını duyurdu.

“Nofollow’u tanıttığımızda, Google onunla etiketlenmiş bir bağlantıyı arama algoritmalarımız için bir sinyal olarak saymadı. Bu şimdi değişti. Tüm bağlantı özellikleri, aramaya hangi bağlantıların dahil edileceğine veya yoksayılacağına dair ipuçları olarak değerlendirilir.”

Şimdi bazıları, nofollow bağlantılarının “göstergeler” olarak değerlendirilmesinin, Google’ın seçilen durumlarda bu bağlantılar hakkında güveni ilettiği anlamına geldiğini varsayıyor. Dofollow backlink nedir sorusunun cevabı ise nofollow backlink’in tam tersi olarak yanıtlanabilir.

Backlink Nasıl Alınır?

Kaliteli içerik veya olağanüstü bir ürün oluşturmak için zaman harcadıysanız, kendinizi kaynak olarak göstererek bağlantılar kazanmaya çalışmalısınız. Örneğin, bazı siteler bir şehirdeki birçok sektördeki firmanın rehberini sunar.

Burada vatandaşlar iş bulabilecekleri platformlara bağlantılar bulabilirler. Bu siteden yararlandıkları için başka internet sitelerinde sitenizin adresini vererek diğer insanlara tavsiye etmeleri oldukça olasıdır.

Ahrefs nedir?

Ahrefs kendisini eksiksiz bir SEO araçları hizmeti olarak tanımlar ve beraberinde beş farklı işlevi getirir. “Site Audit” ile kendi web sitenizi analiz edebilirsiniz. Ahrefs ayrıca sağlık puanını kullanarak optimizasyon için öneriler sunar. “Site Gezgini”, organik trafik ve web sitelerinin geri bağlantı profillerine ilişkin iç görüler aracılığıyla rekabetçi bir analiz sağlar. “Anahtar Kelime Gezgini”, anahtar kelimelerin trafik potansiyelini belirlemek için kullanılabilir, “İçerik Gezgini”, bireysel kategorilerde başarılı içerik bulur ve “Rank Tracker”, kendi web sitenizdeki ve rakiplerinizinkilerdeki sıralama değişiklikleri hakkında otomatik raporlar gönderir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir